Nederlands English Deutch
Over 16.000 parts and accessories in stock Specialized workshop Dealer of various famous brands of accessories Ordered today before 3pm, delivered the next working day Free shipping over € 150,- within the Netherlands

BOVAG keuring / onderhoudsbeurt

Bovagkeuring van camper en caravan

Wij verzorgen de Bovagkeuring van uw camper of caravan. Hierbij controleren wij de opbouw en het onderstel, doen een vochtmeting, controleren gas-water- en elektriciteit, persen de gasinstallatie af, controleren de diverse apparatuur op veilige werking en repareren indien nodig.

Aansluitend doen wij bij caravans een remmentest en een schokdempertest .

In onze werkplaatst kunnen ook de zware campers op onze hefbrug (max.16000 kg) terecht voor alle onderhoud aan onderstel en opbouw.

U ontvangt een Bovag keuringsrapport met Bovag sticker als de camper/caravan is goedgekeurd.

Elke reparatie krijgt standaard een half jaar garantie op onderdelen en werkloon.

De Bovag caravan onderhoudsbeurt kost € 169,- inclusief milieutoeslag. Hierbij worden de wielen gedemonteerd en worden veren en lagers gecontroleerd, de remmen worden schoongemaakt en opnieuw afgesteld. Het chassis wordt nagetrokken, steunpoten gesmeerd  en de koppeling en stabilisator getest. De banden worden gecontroleerd op bandenspanning, draagvermogen, slijtage en leeftijd. De opbouw wordt gecontroleerd op eventuele scheuren en lekkage. Er wordt een globale vochtmeting gedaan om eventuele lekkages op te sporen. De drukregelaar, gasfles en gasslang wordt getest. Tevens wordt de gasinstallatie afgeperst. De gasapparaten worden getest op goede werking en veiligheid. De 12V en 230V installatie wordt beoordeelt op brandveiligheid en persoons beveiliging. Beveiliging van accu's met zekeringen en aansluitingen van movers worden extra gecontroleerd. Een remmentest voor caravans kost € 35,-

De Bovag onderhoudsbeurt voor camper kost € 169,- inclusief milietoeslag. Hierbij wordt alles onder de camper en aan het onderstel van de camper gecontroleerd op overbelasting, scheuren en beschadigingen. Het chassis en de vering worden gecontroleerd op vervorming en overbelasting. De banden worden gecontroleerd op bandenspanning, draagvermogen, slijtage en leeftijd. De opbouw wordt gecontroleerd op eventuele scheuren en lekkage. Er wordt een globale vochtmeting gedaan om eventuele lekkage op te sporen. De drukregelaar, gasflessen of LPG tank en gasslangen worden gecontroleerd. Gasinstallatie wordt afgeperst. Alle gasapparaten worden gecontroleerd op goede en veilige werking. De brandveiligheid wordt gecontroleerd bij de accu's. De 230V installatie wordt gecontroleerd op persoonlijke veiligheid van de inzittenden. 

Bij deze beurten wordt er een algemene controle uitgevoerd en dat reparatiewerk in rekening wordt gebracht.

Maak tijdig een afspraak ivm seizoensdrukte.

[email protected]