Nederlands English Deutch
Meer dan 20.000 onderdelen en accessoires op voorraad Gespecialiseerde werkplaats Dealer van verschillende bekende merken accessoires Voor 15.00 uur besteld: dezelfde (werk)dag verzonden Verzending gratis boven de € 150,- binnen Nederland

BOVAG onderhoudsbeurt

Bovag onderhoudsbeurt van camper en caravan

Wij verzorgen de Bovag onderhoudsbeurt van uw camper of caravan. Hierbij controleren wij de opbouw en het onderstel, doen een vochtmeting, controleren gas, water en elektriciteit, persen de gasinstallatie af, controleren de diverse apparatuur op veilige werking en repareren indien nodig.

Aansluitend doen wij bij caravans een remmentest en een schokdempertest .

In onze werkplaats kunnen ook de zware en lange campers op onze hefbrug (max.16000 kg) terecht voor alle onderhoud aan onderstel en opbouw.

U ontvangt een Bovag keuringsrapport met Bovag sticker als de camper/caravan is goedgekeurd.

Elke reparatie krijgt standaard een half jaar garantie op onderdelen en werkloon.

Bij de Bovag caravan onderhoudsbeurt worden de wielen gedemonteerd en worden veren en lagers gecontroleerd, de remmen worden schoongemaakt en opnieuw afgesteld. Het chassis wordt nagetrokken, steunpoten gesmeerd  en de koppeling en stabilisator getest. De banden worden gecontroleerd op bandenspanning, draagvermogen, slijtage en leeftijd. De opbouw wordt gecontroleerd op eventuele scheuren en lekkage. Er wordt een globale vochtmeting gedaan om eventuele lekkages op te sporen. De drukregelaar, gasfles en gasslang wordt getest. Tevens wordt de gasinstallatie afgeperst. De gasapparaten worden getest op goede werking en veiligheid. De 12V en 230V installatie wordt beoordeeld op brandveiligheid en persoonsbeveiliging. Beveiliging van accu's met zekeringen en aansluitingen van movers worden extra gecontroleerd. Aan een remmentest voor caravans zijn extra kosten verbonden.

 

Bij de Bovag onderhoudsbeurt voor camper wordt alles onder de camper en aan het onderstel van de camper gecontroleerd op overbelasting, scheuren en beschadigingen. Het chassis en de vering worden gecontroleerd op vervorming en overbelasting. De banden worden gecontroleerd op bandenspanning, draagvermogen, slijtage en leeftijd. De opbouw wordt gecontroleerd op eventuele scheuren en lekkage. Er wordt een globale vochtmeting gedaan om eventuele lekkage op te sporen. De drukregelaar, gasflessen of LPG tank en gasslangen worden gecontroleerd. Gasinstallatie wordt afgeperst. Alle gasapparaten worden gecontroleerd op goede en veilige werking. De brandveiligheid wordt gecontroleerd bij de accu's. De 230V installatie wordt gecontroleerd op persoonlijke veiligheid van de inzittenden.

Bij deze beurten wordt er een algemene controle uitgevoerd. Eventueel reparatiewerk wordt in rekening gebracht.

Maak tijdig een afspraak ivm seizoensdrukte.

[email protected]