Nederlands English Deutch
Meer dan 20.000 onderdelen en accessoires op voorraad Gespecialiseerde werkplaats Dealer van verschillende bekende merken accessoires Voor 15.00 uur besteld: dezelfde (werk)dag verzonden Verzending gratis boven de € 150,- binnen Nederland

G607 gaskeuring

Zoals u misschien al heeft ondervonden wordt er in Duitsland op de camping naar een G607 gasinstallatie goedkeuring gevraagd. Deze certificering wordt uitgereikt door het "Deutscher Verband Flussiggas" Heeft u deze in Duitsland verplichte goedkeuring niet dan kan er een standplaats op de camping geweigerd worden. De goedkeuring houdt in dat de gasinstallatie moet worden gekeurd volgens de G607 norm en dat er een logboek met een om de 2 jaar vernieuwde goedkeuringssticker aanwezig moet zijn. Dit is een zeer uitgebreide keuring en er wordt streng op gecontroleerd. Het heeft te maken met wettelijke aansprakelijkheid van de campingbeheerder i.v.m. calamiteiten. Ontstaat er een gas gerelateerde calamiteit en er is aantoonbaar geen goedkeuring aanwezig dan heeft de campingbeheerder een probleem. 

Deze certificering kan Jasicamp voor u verzorgen.

Ook kan er in andere Duits sprekende landen, zoals Oostenrijk en Zwitserland naar dit certificaat gevraagd worden. 

Neem contact met ons op en maak een afspraak voor een keuring.

De keuring kan alleen op afspraak uitgevoerd worden en neemt vooral de eerste keer als er een nieuw logboek aangemaakt moet worden enige tijd in beslag. De kosten voor het aanmaken van een nieuw logboek en sticker zijn € 149,- incl. BTW.

Heeft u al een logboek volgens G607 (geel boekje) dan moet er twee jaarlijks een controle uitgevoerd worden. Deze controle kost € 95,- maar laat u deze controle uitvoeren in combinatie met een Bovag onderhoudsbeurt dan betaalt u € 69,- incl. BTW. 

Na de controle ontvangt u een goedkeuringssticker en een aantekening in het logboek dat alles gecontroleerd is. Deze goedkeuring is 2 jaar geldig. 

In Duitsland gelden er andere regels met betrekking tot LPG flessen die zelf bij de pomp gevuld worden. Het zelf vullen van losse flessen en tanks is niet toegestaan. Dit mag alleen gedaan worden door gecertificeerde bedrijven. De zogenaamde "Tankflaschen" mogen in Duitsland niet toegepast worden tenzij deze flessen als een vaste installatie zijn opgebouwd.  Dat betekent dat ze niet uitneembaar mogen zijn en vast aan de constructie van de caravan of camper verankerd moeten worden en aangesloten met een vaste gasleiding. De tank moet zijn voorzien van een vaste ingebouwde vulpot en HD vulslang. De installatie met een vaste tank onder de camper is ook toegestaan mits deze degelijk aan het chassis van de camper is bevestigd en aangesloten met vaste afnameleiding en vaste inbouwpot. 

Het gebruik van in de handel verkrijgbare gasflessen is toegestaan als de fles wordt aangesloten met een goedgekeurde gasdrukregelaar en gasslang op uw gasinsallatie. 

Heeft u vragen over bovenstaande dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met onze werkplaats. tel nr. 0594-515181 

Jasicamp is gecertificeerd G607 door DVFG (Deutscher Verband Flussiggas

Informatie over DVFG